Data i hora oficials
31/05/2020 18:00
 

Celebrem el Dia de l'Associacionisme Cultural 2017

Dimecres 31/05/2017

L'Ajuntament i els Geganters i Grallers de La Llacuna han programat diferents actes per celebrar l'efemèride

El 4 de juny és el dia gran de l'associacionisme cultural català, i les associacions i entitats culturals el volen celebrar amb tu. Per celebrar el dia de l'Associacionisme Cultural, divendres 2 de juny de 2017 a les 20 h, a la Casa de la Cultura de La Llacuna, tindrà lloc la presentació i inauguració, per part de la colla de Geganters i Grallers locals, d'una exposició denominada "Intercanvis Culturals dels Geganters i Grallers de La Llacuna fora de Catalunya". En finalitzar l'acte hi haurà un piscolabis gentilesa de l'Ajuntament.

L'exposició anirà enfocada a fer un recorregut per totes les activitats dels gegants de La Llacuna fora de Catalunya, des del 2004 amb la seva primera actuació internacional a l'interior del Parlament Europeu d'Estrasburg (França), fins a l'actualitat amb el darrer intercanvi cultural a la localitat de Châtelet (Bèlgica) l'abril del 2017. Es farà un recorregut pels 10 països o estats a on han participat (Portugal, Andorra, França, Itàlia, Ciutat del Vaticà, Bèlgica, Alemanya, Àustria, Costa Rica i Nicaragua) i per les 5 comunitats autònomes de l'Estat Espanyol on s'ha actuat (País Valencià, Illes Balears, Aragó, Comunitat de Madrid i Galícia). Hi haurà una selecció de fotografies, vídeos i records catalogats per anys i països amb els quals es podrà endinsar en la cultura i tradicions de cada indret i gaudir de les seves músiques tradicionals, de les diferents formes de viure el folklore, de la manera de fer cultura que té cada país o regió i de la classe d'imatgeria que s'hi pot trobar.

Aquesta exposició estarà oberta des del divendres 2 de juny fins al diumenge 11 de juny, dia en què tindrà lloc la XXVIII Trobada de Gegants i Cap grossos de La Llacuna.

Per altra banda, diumenge 4 de juny, de 12 a 14 h del migdia, amb motiu del Dia de l'Associacionisme Cultural, aquesta entitat llacunenca, organitzaran un seguit d'activitats lúdiques a la Plaça Major que van des de jocs per grans i petits, presentació d'una nova figura vinguda de Costa Rica, ball dels Gegants de La Llacuna, vermut pels participants i fi de festa.

L'Ajuntament i els Geganters i Grallers de La Llacuna convida a tothom a participar de tots els actes programats pel cap de setmana del divendres 2 al diumenge 4 de juny de 2017 amb motiu del Dia de l'Associacionisme Cultural 2017.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 31/05/2017 16:30