Data i hora oficials
21/04/2021 03:33
 

Comença una nova edició del camp de treball al jaciment arqueològic de Castellar a La Llacuna

Dimarts 04/07/2017

Un any més la Llacuna celebra una nova edició del camp de treball destinat a la recerca arqueològica del poblat ibèric del Castellar, un projecte d'investigació que el municipi fa temps que ha iniciat a través d'un conveni entre l'Ajuntament i l'entitat local “La Llacuna recupera”. 

Enguany 21 joves provinents d'arreu del món – hi ha Rússia, Corea, Taiwan, França entre altres, acompanyats de 3 monitors, realitzaran tasques arqueològiques per recuperar el poblat iber que hi ha al municipi.

Els alumnes viuran una experiència que els permetrà  formar-se en els principis bàsics de l'arqueologia, conèixer tècniques especialitzades en la conservació del patrimoni i recuperar el passat iber de La Llacuna. A les tardes, se'ls farà diverses sortides per a conèixer l'entorn, visites al territori, i xerrades i tallers organitzats pel mateix equip  tècnic que dirigeix les excavacions, Jordi Moré i Mireia Sabaté.

A més de l'equip tècnic de les excavacions, els participants també estaran acompanyats per 5 arqueòlegs. Dimecres es realitzarà la presentació del campus i dijous ja es començarà amb les  excavacions per ajudar a l'equip d'arqueòlegs en les tasques de recerca i posada en valor del jaciment.

Aquest és el cinquè any consecutiu que la Llacuna compta amb el reforç dels estudiants gràcies  a l'organització del campus per part  de l'Ajuntament i la Fundació Escolta Josep Carol que té com a objectiu museïtzar les troballes arqueològiques dels jaciments de La Llacuna (L'Anoia) per anar recuperant un antic poblat ibèric.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 06/07/2017 18:02