Data i hora oficials
31/05/2020 14:30
 

Els geganters i grallers de la Llacuna a Le Ducasse d’Ath (Bèlgica)

Dimecres 23/08/2017

Els geganters i grallers de La Llacuna, del 24 al 29 d'agost participaran,  a la localitat belga d'Ath, en alguns dels actes previstos de Le Ducasse d'Ath, una festa amb gran renom nacional i internacional fins al punt de ser declarada per UNESCO, l'any 2008, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Una festa molt arrelada a aquest municipi que atrau una gran quantitat de públic de tot Bèlgica, Europa i fins i tot del món.

Els gegants més emblemàtics d'Ath representen Goliath i la seva esposa Gouyasse i entre els actes que, any rere any s'organitzen, destaca la representació de la boda de Goliath amb la seva esposa Gouyasse, la famosa batalla entre David i Goliath i la gran cavalcada amb les carrosses triomfals, el gegant Goliath i la seva esposa Gouyasse, els gegants tradicionals de la ciutat, el Chaval Bayard, les bandes musicals i un llarg etcètera.

Els Geganters i grallers de La Llacuna tindran un paper important en aquesta edició. Aquesta entitat anoienca ha realitzat la seva primera actuació, dijous 24 d'agost a les 20:00h, donant el tret d'inici a la Festa de Le Ducasse d'Ath 2017. A la nit, del mateix dijous, actuaran també al patí de l'Escola de Música d'Ath. La següent actuació destacada tindrà lloc dilluns 28 d'agost a les 11:30h del matí que consistirà en una sèrie de balls de lluïment davant del President i responsables del Centre Públic d'Ajuda Social i dels representants polítics de la ciutat d'Ath.  Posteriorment, pels voltants de les 14:15h, es farà una actuació conjunta dels Geganters i grallers de La Llacuna i els gegants tradicionals d'Ath en forma de cercavila pels carrers d'aquesta localitat belga fins a arribar a un dels indrets més emblemàtics de la ciutat a on s'incorporaran la banda i les majorets de Moulbaix (Bèlgica).

Geganters i grallers de la Llacuna

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 23/08/2017 12:51