Data i hora oficials
02/12/2021 14:34
 

Es presenta el llibre "Els Noms de Casa de la Llacuna"

Dimarts 04/12/2018

El passat 1 Desembre de 2018 a les 19.00 h ha tingut lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament de la Llacuna la presentació del llibre "Els Noms de Casa de la Llacuna" a càrrec de Ramon Marrugat Cuyàs, Doctor en Filologia Catalana i membre de l'Institut d'Estudis Penedesencs, del qual és autor Joan Alegret Sanromà, President del CELL.


La presentació del llibre ha despertat molt d'interès i la Sala de Plens s'ha omplert de gom a gom d'assitents que han seguit amb atenció els parlaments del Dr. Ramon Marrugat, del Sr. Joan Alegret i de l'alcalde Sr. Josep Parera, que ha clos l'acte. En acabar, s'ha ofert una copa de cava mentre hi havia un animat col·loqui entre els assistents.


El llibre és bàsicament un recull o inventari de tots els noms de les cases de la Llacuna, vila i terme. La particularitat d'aquest llibre és que no es tracta d'una simple i freda col·lecció de noms sinó que de cada un d'ells se n'ofereix la localització exacta, si és en nucli urbà el carrer i número, si són les masies les coordenades. A més, se n'explica l'etimologia dels noms, és a dir l'origen, i així mateix se'ls vincula a l'època en què foren creats, la qual cosa ens dona una idea de la seva antiguitat. Per tant, ens n'ofereix tant una visió sincrònica com diacrònica.


Per altra banda, una altra de les originalitats del llibre és que l'autor ens explica els trets específics de la Llacuna a través del temps en l'ús de l'article personal en i en conseqüència dels proclítics cal i can.

Font: CELL - Centre d'Estudis Llacunencs

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 04/12/2018 10:43