Data i hora oficials
25/02/2020 20:41
 

Flama del Canigó 2018

Dijous 21/06/2018

Un any més, des del Centre Excursionista de La Llacuna, ens proposem fer arribar la flama del Canigó al poble.

Pels que no la coneixeu, la Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu. S'inicia amb la recuperació del foc al cim del Canigó, i culmina amb l'encesa de les fogueres de Sant Joan a diverses poblacions, a través de les flames repartides per tot el país de la mà dels voluntaris. Aquesta flama simbolitza la unitat i la persistència de la cultura catalana.

Aquest any però, també simbolitza la llum en temps de foscor. Hem vist com, ens els darrers mesos, els drets i les llibertats es veien afectats a casa nostra. Aquest any portarem la flama pensant en els Jordis, en tots els polítics empresonats o exiliats, en Valtonyc o Pablo Hasél, en la Tamara, l'Adrià i tota la gent dels CDRs perseguida, en tots els docents assenyalats i qüestionats, els joves d'Altsasu i en tantes altres persones que estant sent investigades, censurades, perseguides o empresonades.

Si vols participar en el transport de la flama, posa't en contacte amb nosaltres!

De la mateixa manera, fan falta cotxes de suport, així que si voleu venir a acompanyar als corredors/ciclistes, també us podeu apuntar.

El programa serà el següent:

7 de la tarda - Marxarem cap a Igualada, des de la plaça Major, en vehicles propis. 

8 del vespre- Sortida des d'Igualada. Des d'allà, i per torns, els diferents participants duran la flama corrent o en bici, fins a La Llacuna. 

10-2/4 d'11 de la nit - Arribada aproximada. Encesa de la foguera, lectura del manifest i concentració per l'alliberament dels presos polítics catalans. 

Us esperem de camí o a la plaça Major!

Moltes gràcies!

Centre Excursionista de La Llacuna

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 21/06/2018 10:00