Data i hora oficials
05/03/2021 12:11
 

Interessant jornada al voltant del conflicte de les persones en cerca de refugi

Dimarts 21/02/2017

Aquest passat dissabte va tenir lloc, a la Casa de Turisme i Cultura de La Llacuna una jornada al voltant del conflicte de les persones en cerca de refugi organitzada per l'Ajuntament de la Llacuna amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La sessió la va obrir una representant de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, que va parlar sobre el dret a l'asil, va recordar que a banda de la situació d'emergència que s'està vivint actualment a Grècia en tenim una de més propera a la frontera sud, amb Ceuta i Melilla, i va denunciar el negoci que el tancament de les fronteres suposa per a les màfies.

Seguidament, es va tenir l'oportunitat d'escoltar el testimoni en primera persona del Feras Al Malat, un jove sirià que va marxar del seu país fugint de la guerra i ha arribat fa uns mesos a Barcelona després d'haver passat per Turquia, haver creuat el mediterrani i haver estat retingut a Grècia durant mesos.

El bon clima entre la trentena d'assistents i els ponents va permetre que s'establís un diàleg entre uns i altres al final de les xerrades. En una de les intervencions per part del públic, es va demanar al Feras que recomanés organitzacions a les quals donar suport o fer aportacions basant-se en la seva experiència, i ell va anomenar les següents:

 

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 21/02/2017 09:29