Data i hora oficials
05/03/2021 11:25
 

La Llacuna celebra diumenge la 10a Mostra d'Embotits i Vins d'Altura

Dilluns 09/10/2017

La Llacuna acollirà aquest cap de setmana la desena edició de la Mostra d'Embotits i Vins d'Altura, una fira que reuneix productors d'embotit, vi i altres productes agroalimentaris de qualitat i característics del territori.

La mostra, organitzada per l'Ajuntament, vol donar a conèixer la qualitat dels productes del municipi, impulsar la seva comercialització, promoure'n el seu consum alhora que també  promociona el municipi de la Llacuna.

La Mostra d'Embotits i Vins d'Altura pròpiament tindrà lloc el diumenge 15 d'octubre a la plaça Major de la Llacuna. Hi participaran una quinzena d'expositors; embotits, vins i caves d'altura, i altres productes agroalimentaris com el formatge. Al llarg de tot el matí es podrà participar de la degustació dels productes i tindran lloc diferents activitats relacionades amb els vins i la vinya: intercanvi de plaques de cava, demostració d'oficis relacionats amb els vins i la vinya: bufador de vidre i fassina d'aiguardent, concurs de trepitjar raïm, manualitats relacionades amb els vins i la vinya a càrrec de Marta Arañó i Mary Gomà, entre altres. Al llarg del matí es rebrà la visita de l'Excma. Sra. Mercè Conesa i Pagès, presidenta de la Diputació de Barcelona.

El dia abans però, la mostra ja escalfa motors. Dissabte, 14 d'octubre s'ha programat la xerrada “La vitivinicultura a casa nostra. Més de 2.000 anys d'història” a càrrec d'ArqueoVitis en la que es parlarà de la història del cultiu de la vinya i la producció del vi i com va arribar a casa nostra cap al segle VII aC. Seguidament tindrà lloc un berenar – sopar amb degustació i maridatge d'embotits, formatges i postres amb vins i caves d'altura. En aquest marc, tindrà lloc l'acte de lliurament del raïm d'altura 2017, un reconeixement a una persona, empresa o comerç per la feina ben feta i dedicació.

La Llacuna, a més de 600 metres d'altitud i amb un clima similar al Penedès, està situada en un indret privilegiat per a la producció d'aquest tipus de vins, coneguts com a Vins d'Altura i és reconeguda pels seus excel·lents embotits.

Els tiquets per a la degustació es podran obtenir a l'estand de l'Ajuntament el mateix dia de la Mostra i del berenar-sopar es poden comprar abans de divendres al Centre de Turisme i a l'Ajuntament.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 09/10/2017 16:23