Data i hora oficials
24/06/2021 21:06
 

La Llacuna renovarà quatre places i un parc a través d’un procés participatiu

Dimarts 10/03/2020

L'Ajuntament de La Llacuna ha engegat un procés participatiu perquè el poble decideixi com li agradaria que fossin la plaça de l'Ajuntament, la plaça Formico, la plaça del Vall, la plaça de La Font i el parc de les Oliveres, cinc obres que l'ens municipal preveu desenvolupar pròximament juntament amb un pla de mobilitat que endreci i reordeni el municipi. L'objectiu és aconseguir espais públics útils pels veïns i veïnes, que s'adaptin a les seves necessitats i que facin la vida més agradable a tothom.

La primera fase d'aquest procés consistirà en la convocatòria d'un concurs públic d'idees per a reformar aquests espais, en la segona fase l'Ajuntament avaluarà les propostes presentades i escollirà tres i  en la darrera fase tindrà la paraula el poble que decidirà quina de les tres propostes és la guanyadora.

Així, la setmana passada, l'alcalde  Josep Parera,  Rosa Ma Busquet, regidora de turisme i cultura i Josep Martí, regidor de mobilitat,  es van reunir amb diferents arquitectes vinculats amb el municipi, amb l'objectiu de presentar-los-hi la iniciativa i encoratjar-los a participar. La voluntat és que els agents participants en tot el procés de projecció, selecció i execució de les obres tinguin un segell de proximitat.

La reforma té l'objectiu de millorar la qualitat funcional, ambiental i paisatgística d'aquests espais públics i el seu entorn, millorar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels vianants i els vehicles, establir una proposta d'ordenació dels usos que no comprometi la continuïtat i permeabilitat de l'espai lliure i articular una estratègia ambiental que integri de manera coherent els pavimentats i mobiliari urbà amb criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 10/03/2020 19:08