Data i hora oficials
02/12/2021 14:23
 

La Llacuna viurà la festa grossa del 3 al 7 d’agost

Dimarts 24/07/2018

La Festa Major de la Llacuna tindrà lloc aquest 2018 de divendres 3 d'agost a dimarts 7, amb la música, els balls i els elements festius del poble com a protagonistes. El programa d'enguany ve enrotllat en una polsera reivindicativa de color groc.

Entre les novetats destaca el Festa Killer, un joc de rol en viu que es jugarà als nuclis de Torrebusqueta, Rofes i al poble en què cada participant haurà de trobar el seu objectiu i tocar-lo amb una pastanaga, guixar-li una creu a la mà o enganxar-li un gomet al cap, evitant que li facin el mateix a ell.

El correfoc del dia 3 a la mitjanit donarà el tret de sortida a la festa grossa, amb el Ball de Diables, el Drac i la Mulassa de la Llacuna recorrent els carres del poble, començant i acabant a la plaça Major. Tot seguit, a la 1, empalmada al pati de les escoles amb els Band the Cool i un dj fins a la matinada.

Els actes de dissabte començaran amb el repic general de les campanes a les 18 h, a les quals seguirà la Cercavila de Festa Major, amb els balls i elements festius del poble. En arribar a la Casa de la Vila es farà l'exhibició folklórica de tot el seguici i, tot seguit, la consellera de Salut, Alba Vergés farà el pregó de Festa Major. Seguidament s'inaugurarà l'exposició “La Botifarunner, 10 anys d'imatges”. A la nit, al pati de les escoles, ball amb La Loca histeria i disco mòbil.

L'endemà, diumenge dia 5 és el torn de la Missa Solemne. Tot seguit vermut amb el ball parlat i els versots satírics del Ball de diables de la Llacuna a la plaça Major. El FC la Llacuna s'enfrontarà al CF Quintinenc a les 19 h al camp de futbol, i a les 20 h, concert de l'orquestra Nova Blanes. La Coral Cuitora farà el concert de festa major a les 23 a l'església parroquial, al qual seguirà el ball de gala, a la plaça Major, de nou amb la Nova Blanes. Un cop acabat el ball, més música amb la disco mòbil al pati de les escoles.

Dilluns dia 6 començarà amb la Botifakids, una cursa popular per a petits i grans a la plaça Major. A les 12,30 h, missa solemne a l'església i després, vermut i sardanes amb la cobla Terres de Marca a la plaça Major. A la tarda, els més petits tenen una cita també a la plaça Major per gaudir d'una bona estona, amb el grup d'animació infantil ¾ de 15, i amb els jocs populars i la xocolatada organitzats pels pares i mares amb col·laboració de l'Ajuntament. El partit de festa major enfrontarà el FC La Llacuna amb el FC Mediona a les 19 h. A la nit, a les 23.30 h, Espectacle-Play-Back a la plaça Major.

El dimarts, últim dia de festa major, arrencarà amb el jazz vermut amenitzat pel Quartet de jazz a les 13 h. A la tarda, a les 17, el tradicional berenar popular a la font Cuitora comptarà amb el conjunt Duet Axis. Al vespre, partit de futbol de veterans i jocs i gresca fins a la matinada, organitzats pels joves del poble. El final de festa el protagonitzaran les havaneres i el rom cremat, a les 23 h a la plaça major, amb el grup Son de l'Havana.

Durant els dies de festa els baixos del Centre Cultural i Turístic del carrer Major acollirà l'exposició “La Botifarunner, 10 anys d'imatges”, en què també es podran veure alguns objectes relacionats amb aquesta cursa de muntanya de la Llacuna.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 24/07/2018 15:58