Data i hora oficials
19/02/2020 22:53
 

L’Ajuntament rep i agraeix la tasca als joves del Camp de treball del jaciment arqueològic de Castellar

Divendres 21/07/2017

El passat dissabte l'alcalde de la Llacuna, Josep Parera,  acompanyat per la regidora de cultura, Rosa Busquet, van rebre als joves del Camp de treball al jaciment arqueològic de Castellar que han estat durant 16 dies a la Llacuna realitzant diverses tasques arqueològiques al jaciment ibèric.

Aquesta acció s'emmarca en un projecte d'investigació que el municipi fa temps que ha iniciat a través d'un conveni entre l'Ajuntament i l'entitat local “La Llacuna recupera” i la Fundació Escolta Josep Carol. La recerca està dins d'un projecte d'investigació de la UB dirigit pel catedràtic Joan Santmartí i compta amb el  cofinançament entre la Diputació de Barcelona, Universitat de Barcelona i Ajuntament de La Llacuna.

En total han estat 21 joves provinents d'arreu del món – hi ha Rússia, Corea, Taiwan, França entre altres, acompanyats de 3 monitors, 5 arqueòlegs i l'equip  tècnic que dirigeix les excavacions, Jordi Moré i Mireia Sabaté.

Excavar, netejar de l'entorn immediat als jaciments, interpretar i classificar objectes del poblat, etc.  han estat algunes de les tasques que han realitzat per recuperar el poblat iber que hi ha al municipi. Mireia Sabaté, arqueòloga de la Llacuna Recupera ,  explica que s'ha fet una gran feina. Entre altres s'ha descobert uns 15-20m de mur de tanca que permet conèixer com era el poblat, uns murs que delimitaven una habitació, una possible torre enganxada a una roca.

A les tardes, els joves van tenir l'oportunitat de conèixer l'entorn. Així van fer visites al territori, i xerrades i tallers organitzats pel mateix equip  tècnic que dirigeix les excavacions.

L'Alcalde, els va agrair la feina que han realitzat així com la bona convivència que van tenir al municipi. Parera va manifestar també el compromís que té l'Ajuntament de consolidar i mantenir la feina que han fet i continuar-la per  donar valor a la conservació del patrimoni i recuperar  la memòria històrica, tant del municipi com del conjunt del país.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 21/07/2017 09:48