Data i hora oficials
05/03/2021 12:16
 

Molta gent a la Llacuna atreta per la 10a Mostra d’embotits i vins d’altura

Dilluns 16/10/2017

Diumenge, la plaça Major de la Llacuna va ser l'escenari de la Mostra d'embotits i vins d'altura que enguany va arribar a la 10a. edició.

Com sempre els embotits i els vins van ser els protagonistes però també altres productes autòctons del territori com els formatges, els carquinyolis o la mel van complementar les degustacions que cap a les 14h del migdia ja començaven acabar existències.

Al llarg de tot el matí, la plaça Major es va veure amb molt d'ambient. Gent procedent de la comarca però també del Penedès van visitar la mostra i participar de les degustacions i activitats programades.

A mig matí, es va rebre la visita de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el vicepresident, Marc Castells, la diputada Alba Vergés, entre altres autoritats. En la recepció a l'Ajuntament, l'alcalde Josep Parera va agrair la visita de la presidenta i a la Diputació el suport amb el municipi i va explicar l'aposta que es fa per ser un municipi referent en el turisme d'interior però que alhora guardi l'equilibri amb els que hi vivim cada dia. En aquest mateixa línia la presidenta de la Diputació, va felicitar al municipi per l'aposta que fa pel turisme de qualitat, l'urbanisme respectuós, la cura i protecció de l'entorn i l'orgull d'identitat”. Seguidament es va visitar el Centre de cultura i turisme, es va visitar la mostra i saludar als expositors.

Embotits Can Travé rep el reconeixement a la feina ben feta i d'identificació amb el municipi

Com ja és tradicional, el dissabte al local de Cal Sagrera té lloc el berenar – sopar amb degustació i maridatge d'embotits, formatges i postres amb vins i caves d'altura. En el marc d'aquest va tenir lloc l'entrega del premi Raïm d'Altura. Enguany, l'Ajuntament ha volgut reconèixer la trajectòria dels elaboradors d'embotits Can Travé, un reconeixement a la feina ben feta i a la seva la implicació, constància, identificació amb el municipi.

Més d'un centenar de persones van participar a la vetllada que va iniciar amb una conferència sobre “La vitivinicultura a casa nostra. Més de 2.000 anys d'història” a càrrec d'ArqueoVitis. Al llarg del berenar-sopar es va comptar amb la música en directe del grup “Tres de Vuit” qui van saber amenitzar el sopar i millor finalitzar-lo, amb música pop rock catalana que va fer aixecar de la cadira i ballar a molts dels assistents.     

El consistori fa una valoració molt positiva de la mostra d'ahir ja que assoleix objectiu marcats com els de donar a conèixer la qualitat dels productes del municipi i el mateix municipi.  

Imatges i vídeos
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/10/2017 18:37