Data i hora oficials
26/05/2020 12:44
 

XXIII Trobada de Gegants i Cap Grossos de la Llacuna

Dimarts 06/06/2017

Diumenge 11 de juny, a partir de les 10:30h, la Llacuna s'omplirà de gegants, cap grossos i altres figures per participar de la tradicional Trobada de Gegants i Cap grossos  que enguany arriba a la 23a edició.

Després de més de 20 anys, aquesta mostra folklòrica a La Llacuna segueix tant viva com el primer dia. Mostra d'això és que un total de 20 colles de gegants i cap grossos i un grup de percussió participaran en aquesta jornada tan especial pel poble de La Llacuna i en especial per la colla gegantera local. S'ha de destacar que, entre les colles invitades, es comptarà amb la presència de los Gigantes i Cabezudos de Torrejón de Ardoz (Madrid) els quals hauran fet un llarg trajecte per poder actuar pels carrers de La Llacuna.

Els actes començaran, a les 10:30h, amb l'arribada de les colles participants, a la carretera de Torrebusqueta a on s'aniran col·locant tots els gegants, gegantons i capgrossos. A les 11h s'obriran les portes de la Casa de La Cultura (carrer Major) per gaudir de l'exposició “Intercanvis Culturals dels Geganters i Grallers de La Llacuna fora de Catalunya”, la qual s'ha pogut visitar cada dia de 11:30h a 13:30h des del dissabte 3 de juny amb motiu del Dia de l'Associacionisme Cultural. A continuació, a les 12:15h donarà començament una cercavila, amb tota la imatgeria participant pels carrers de La Llacuna fins arribar a la Plaça Major a on serà el moment en que cada entitat participant realitzarà el seu ball de lluïment davant de tot el públic assistent.  Per finalitzar tindrà lloc els parlaments, el lliurament dels records de la trobada i el sorteig de diverses paneres amb productes i activitats per gentilesa de tots els establiments de la Llacuna. Per posar punt i final a aquesta jornada gegantera es realitzarà un ball conjunt de totes les colles.

Els Geganters i Grallers de La Llacuna compten amb un nou gegantó que, des del 4 de juny, forma part de la imatgeria de la colla. A questa figura es va presentar en el transcurs del Dia de l'Associacionisme Cultural, dia en que es va organitzar, a la Plaça Major, jocs per petits i per grans i que va comptar amb una gran participació. Aquest gegantó va ser un regal d'un constructor de Costa Rica amb motiu de l'intercanvi cultural que aquesta entitat anoienca va realitzar l'any 2014.

Geganters i Grallers de La Llacuna

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 06/06/2017 13:28