Data i hora oficials
04/07/2020 18:23
 

El 31 de gener arrenca la celebració dels Tres Tombs

Data de l'anunci: Dilluns 25/01/2016

El proper diumenge 31 de gener se celebrarà, a les 12,30  a l'església de Santa Maria de la Llacuna, la Missa en honor a Sant Antoni Abat, patró del gremi dels traginers i dels Tonis, i tindrà lloc el primer dels actes per commemorar la Festivitat dels Tres Tombs, el canvi de banderer.

La Comissió dels Tres Tombs junt amb els membres del consistori i participants faran el lliurament de la bandera del Sant, dels banderers sortints, la Família Casas, al portador d'enguany, Sr. Pere Segura Senserrich i seguidament es donarà pas a la benedicció dels panets.

En sortir, la comitiva farà el trasllat de la bandera de l'església al domicili del nou banderer on s'oferirà un petit refrigeri als assistents. Així, la bandera del Sant enguany lluirà al carrer del Noguer núm. 19.

El proper acte de la festivitat serà el dissabte 6 de febrer. A partir de les 9,30h del matí tothom qui vulgui podrà sortir de la plaça Major a peu, en bicicleta o a cavall i fer un tomb pels voltants de La Llacuna per finalitzar, a les 11h, al Pla Novell, amb un esmorzar de germanor en el que cal portar-se l'esmorzar però s'oferirà coca per a tots els assistents.

El diumenge 7 de febrer, tancarà la celebració de Sant Antoni Abad de la Llacuna, els tradicionals Tres Tombs que començaran a la 1 del migdia a la Plaça de les Oliveres. Abans però, el mateix diumenge a les 9h del matí hi haurà un esmorzar per a tots els participants.

El recorregut dels tombs estarà degudament senyalitzat i el tercer tomb finalitzarà a la Plaça Major on es realitzarà la benedicció. A més, hi haurà coca i mistela per a tothom i  venda dels tradicionals tortells.

La festa és organitzada per la Comissió dels Tres Tombs de La Llacuna i l'Ajuntament.