Xerrada i degustació de productes locals. L'ARTESANIA A LA TAULA

Divendres, 18 de febrer de 2022 de 19.00 h a 21.00 h

Experiència artesana

Apropa’t i gaudeix de l’artesania a l’Anoia

Experiència Artesana és un esdeveniment que neix a la comarca de l’Anoia amb la finalitat de generar experiències al voltant de l’artesania a través de la formació i de la difusió de la cultura artesana.

La proposta s’emmarca dins el projecte Anoia en Transició, i vol apropar la cultura artesana, tant als artesans i artesanes de la comarca, que tenen una relació més professional amb l’artesania, com al públic local, que d’una manera més àmplia, pugui percebre-la des d’una vessant més lúdica o experiencial.

Un programa d’activitats repartides en quatre dies i en quatre poblacions: el Bruc, Sant Martí de Tous, Copons i la Llacuna.

Propostes que ens portaran a establir un diàleg entre les mans i el material, apropar-nos als oficis i els processos creatius, conèixer el potencial de l’artesania junt a altres disciplines i adquirir eines per enfortir els nostres projectes.

L’esdeveniment està organitzat per Anoia en Transició, impulsat per la Diputació de Barcelona, Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, el Consell Comarcal de l’Anoia, els ajuntaments del Bruc, Copons, la Llacuna i Sant Martí de Tous, i la col·laboració de l'Escola Municipal d'Art i Disseny Gaspar Camps, Copons in Loft, Amics del Cinema de Tous i Origen Llacuna.

Activitat a la Llacuna

Xerrada i degustació de productes locals*. L'ARTESANIA A LA TAULA

Quin lloc ocupa l’artesania dins l’experiència gastronòmica?

Data: divendres 18 de febrer

Horari: 19.00 h

Lloc: Espai Origen Llacuna. Plaça Major, 18. La Llacuna

Més informació i inscripcions a https://forms.gle/2bK2e91ewGw3WUwF9

* Aforament limitat. Activitat gratuïta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DESCRIPCIÓ:

L’artesania a la taula es presenta com un espai on debatre sobre el paper que juga i pot jugar l’artesania dins l’experiència gastronòmica. Un diàleg on explorar els beneficis i sinèrgies de treballar plegats, i sobre quin és el potencial del producte artesà dins l’àmbit de la gastronomia.

Ponents:

Eulàlia Oliver i Glòria Ferrer, del Taller Bugambilia, un projecte nascut l'any 1981 de la seva passió per la ceràmica, i on combinen tradició, actualitat, innovació i modernitat.

L'activitat del taller orientada a la gastronomia, té en compte que els plats ja no són neutres i que formen part de l'experiència del menjar.

Crear elements de vaixella, a partir d'interpretar el que els xefs dels restaurants els hi transmeten, fins a aconseguir la peça que arribarà a la taula, és sempre un repte que no s'assoleix sense multitud de proves i maquetes, fins a trobar, en paraules d'un dels seus clients, "la màgia dels plats".

www.tallerbugambilia.cat

Sergi Ortiz, xef de l’Antic Forn de Cervera, un concepte de cuina ecològica, de temporada, Km0, i emmarcat dins la filosofia Slow Food, inspirat en el concepte de la cuina kaiseki del Japó on el Sergi destaca els valors de natura, ecologia, estacionalitat o temporada d’una cultura gastronòmica pacient “que espera el ‘sun’ o moment àlgid del producte”.

El Sergi considera treballar els elements de vaixella de forma artesanal, una part més del seu concepte gastronòmic: “cuinem amb el cor per alimentar l’ànima”.

www.lanticforncervera.com

Dinamitzarà la xerrada la Cecília González del taller Desedamas.

La Cecília i la Mercè, són artesanes, formadores, i artistes tèxtils especialistes en tècniques aplicades a la seda, que exploren, desenvolupen tècniques pròpies i experimenten des del seu taller a La Llacuna.

www.desedamas.com

La conversa tindrà lloc a la planta baixa de l’edifici anomenat Apotecari, ubicat a la plaça Major de la Llacuna, i que pròximament acollirà  un nou projecte, Origen Llacuna, destinat a la venda i promoció d’artesania local i a la degustació de productes gastronòmics de proximitat. Els impulsors del projecte ens acompanyaran i explicaran de primera mà la seva proposta.

DEGUSTACIÓ:

Un cop finalitzada la xerrada, els assistents tindran l’ocasió de degustar diferents productes gastronòmics locals, maridats amb vins de proximitat, per cortesia d’Origen Llacuna.

Quin cost té:

Més informació i inscripcions a https://forms.gle/2bK2e91ewGw3WUwF9 * Aforament limitat. Activitat gratuïta.

Adreça:

Espai Origen Llacuna. Plaça Major, 18. La Llacuna

Darrera actualització: 31.01.2022 | 10:35