Data i hora oficials
29/03/2020 11:15
 

40è Aplec Caramellaire i Cantada de Caramelles de la Coral La Cuitora

Dijous 04/05/2017

Els passats dies 15 i 16 d'abril Dissabte de Glòria, i Diumenge de Pasqua, la Coral La Cuitora oferí les tradicionals cantades de caramelles pels carrers, places i ravals de La Llacuna. La Plaça Major, racó entranyable i estimat, donà pas el dissabte a la tarda a l'inici de la Cantada de Caramelles.

El Sr. Parera, acompanyat del Consistori, dirigí unes paraules de benvinguda i agraïment  als cantaires de  les dues corals llacunenques, La Coral Ben Endins com qui Ensorra l'Àpit i la Coral La Cuitora. Acte seguit i després d'un refrigeri ofert per l'Ajuntament, cadascuna prosseguí el seu camí.

L'acte litúrgic de la Vetlla Pasqual fou acompanyat pels cantaires de la coral La Cuitora, interpretant un acurat repertori caramellaire.

El diumenge de Pasqua al matí, en acabar l'esperat esmorzar de germanor que any rere any cantaires i col·laboradors gaudeixen, iniciaren amb molta il·lusió i omplint amb els seus cants, els indrets entranyables del seu recorregut. Un recorregut molt especial, i de sorpresa pels assistents, ja que els acompanyaven el Cor Infantil de les nenes i nens de la Llacuna. Els petits cantaires interpretaren el seu repertori. Un repertori escollit i dedicat sobretot a la Mona, a les llaminadures  i a l'amistat, i que s'anava intercalant amb “Després del Sol” havanera de La Llacuna com a cant comú.

Va ésser una diada alegre, de companyonia i molt emocionada. La jovial Maria Teresa Costa, amb el seu saber, dirigí a les dues corals.

La Coral Ben Endins com qui Ensorra l'Àpit i la Coral La Cuitora, interpretaren com a cant comú “Els Segadors” a la cloenda de la cantada de caramelles.

El passat 23 d'abril,  diada de Sant Jordi, la Coral La Cuitora, fou una de les convidades d'arreu dels Països Catalans al 40è Aplec Caramellaire de Sant Júlia de Vilatorta. Una jornada de germanor, de cant coral, d'amistat, de tradició i plena d'història. Poble de Caramelles, neixen aquí el 1590 Les Caramelles del Roser.

Coral La Cuitora 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 04/05/2017 18:14