BAN - Alerta per sequera

Dilluns, 20 de juny de 2022 a les 00:00

Recordem que el passat 24 de maig de 2022 aquest Ajuntament va emetre BAN per alerta de sequera, vist que no s’ha fet un consum responsable de l’aigua tornem a recordar que:

 

1. El reg de jardins i zones verdes ha de fer-se només en horari de menor insolació (20.00h a 08.00h).

2. El reg de jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies de cada setmana. Els habitatges amb numeració parell o sense numeració els dimecres i dissabtes i els que tinguin número senar, els dijous o diumenges.

3. Resta prohibit l’ompliment total o parcials de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua.

4. Es prohibeix la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d’aigua o altres sistemes que utilitzi una làmina d’aigua per arrossegar la brutícia.

5. Es prohibeix la utilització d’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió de l’aire.

6. Es prohibeix l’ús de l’aigua de la xarxa  per omplir  piscines.

7. La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada a la que es faci en establiments comercials que s’hi dediquin, o la neteja dels vidres, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb ús d’esponja i galleda. Exclosos els vehicles que per prescripció sanitària en raó del seu ús hagin de ser netejats.

8. En granges, queda limitat a l’abeurament i neteja dels animals i recinte.

La qual cosa es comunica per al coneixement general a l’efecte d’assegurar l’estalvi d’aigua i que se’n faci un ús racional atès la declaració d’alerta per sequera hidrològica.

 

L’Alcalde

  

Josep Parera i Tort

La Llacuna, juny de 2022

Darrera actualització: 21.06.2022 | 17:03