Data i hora oficials
05/03/2021 11:03
 

Diumenge arriben els tradicionals Tres Tombs

Dimarts 30/01/2018

Aquest diumenge 4 de febrer, tindrà lloc els tradicionals Tres Tombs que començaran a la 1 del migdia a la plaça de les Oliveres. Abans però, el mateix diumenge a les 9 h del matí hi haurà un esmorzar per a tots els participants.

El recorregut dels tombs estarà degudament senyalitzat i el tercer tomb finalitzarà a la Plaça Major on es realitzarà la benedicció i es lliurarà a tots els participants un record en nom de l'organització.  A més, hi haurà coca i mistela per a tothom i venda dels tradicionals tortells. També es farà el sorteig de la tradicional panera. Les butlletes es podran adquirir durant la setmana al Forn Pujó, l'Estanc, CoAliment i La Pansa. Es recorda que caldrà retirar tots els vehicles estacionats al recorregut i que l'organització no se'n responsabilitzarà dels danys ocasionats.

El dia abans, dissabte 3 de febrer, a partir de les 9,30 h del matí tothom qui vulgui podrà sortir de la plaça Major a peu, en bicicleta o a cavall i fer un tomb pels voltants de La Llacuna per finalitzar, a les 11 h, al castell de Vilademàger, amb un esmorzar de germanor en el que cal portar-se l'esmorzar però s'oferirà coca per a tots els assistents.

Enguany les Festes de Sant Antoni a la Llacuna celebren els 10 anys dels Tres Tombs des que es van incorporar els cavalls. El passat diumenge 28, en el marc de l'ofici solemne en honor del Sant es va presentar la nova  bandera per preservar l'original, que data de l'any 1952. El banderer sortint, Jordi Gelabert, la va lliurar a la portadora d'enguany, Mercè Celda i Torres. També es va fer la tradicional benedicció dels panets de Sant Antoni.

Aquests deu anys però, també estaran marcats per la falta d'en Santiago Salvador, un dels membres més participatius dins de la Comissió dels Tres Tombs i a qui se li va fer, un reconeixement a títol pòstum per la seva dedicació i compromís cultural a la Festa dels Tres Tombs de la Llacuna.

La festa és organitzada per la Comissió dels Tres Tombs de La Llacuna i la col•laboració de l'Ajuntament de la Llacuna.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30/01/2018 12:25