El ball de diables de la Llacuna celebra el 20è aniversari

Dimarts, 17 de maig de 2022 a les 00:00

El dissabte dia 21 de maig, el Ball de diables de Llacuna celebra el vintè aniversari de la seva vessant tradicional, amb un seguit d'activitats al llarg de la jornada.

La presència de diables a la vila llacunenca la trobem després de la recuperació dels ajuntaments democràtics i les seves festes majors, amb anades i vingudes al llarg dels anys vuitanta de balls i colles de diables de la seva contornada. A mitjans dels noranta, ja existien dues colles de diables locals que van anar sortint tot acompanyant el drac durant les cercaviles i els correfocs com a colles de foc, sense un rerefons tradicional. Després d'un temps de reflexió, diferents membres de les dues colles van decidir fer un estudi rigorós basant-se en els models històrics veïns i derivar cap a una comparsa festiva amb criteri i unes fórmules performatives segons la mateixa zona geogràfica, el model de diables tradicionals del gran Penedès folklòric.

Aquest dissabte 21 de maig se celebrarà amb un seguit d'actuacions per part de la mateixa colla del ball de diables de la Llacuna i dues colles convidades; els Balls de diables de Torredembarra i els de Sant Quintí de Mediona. Així, a les 7 de la tarda podrem veure a la plaça Major la representació dels parlaments de les colles per seguidament iniciar la cercavila de foc pels carrers del poble amb l'encesa final a la plaça major. Tot seguit als baixos de la piscina tindrà lloc el sopar de tots els balls i a les 12 h Festa oberta a tothom.

Aquests dies i fins diumenge 22 es pot gaudir a la casa de cultura de l'exposició de DGC Fotografia "Retrats de foc"

Darrera actualització: 17.05.2022 | 11:13