El director general de Joventut, Toni Reig, visita el Camp de Treball

Dijous, 17 de juliol de 2014 a les 00:00
  • Nois i noies d'entre 14 i 17 anys participen al camp de treball ‘Els ibers, la vida sota terra' museïtzant les troballes arqueològiques.
  • Excavacions, neteja de l'entorn immediat als jaciments, la  interpretació o classificació d'objectes del poblat són algunes de les tasques que desenvolupen guiats per experts en la matèria
  • Les tasques que els joves realitzen els permeten endinsar-se en la manera de viure dels nostres avantpassats i alhora suposen un pas més en la recuperació de la memòria històrica

“Els ibers, la vida sota terra” és un camp de treball que té com a objectiu museïtzar les troballes arqueològiques dels jaciments de la Llacuna per anar recuperant un antic poblat ibèric. Durant dues setmanes d'aquest juliol, vint-i-quatre joves realitzen diverses tasques arqueològiques emmarcades en un projecte d'investigació que el municipi fa temps que ha iniciat a través d'un conveni entre l'Ajuntament i l'entitat local “La Llacuna recupera”.

El director general de Joventut, Toni Reig, ha visitat el jaciment on els joves estan treballant.  Durant la seva conversa amb els participants, ha destacat la importància que els nois i noies participin en activitats d'educació en el lleure, perquè “contribueixen al creixement integral de la persona i a la transmissió de valors, com ara la solidaritat i el compromís, mitjançant la convivència i la relació amb l'entorn”.  A la visita també han assistit l'alcalde de la Llacuna Josep Parera, la regidora de Joventut de la Llacuna M. Rosa Busquet, el coordinador territorial de Joventut a Barcelona Oriol Martín i el director general de la Fundació Escolta Josep Carol, David Pérez.

Excavacions, neteja de l'entorn immediat als jaciments, interpretació i classificació d'objectes del poblat, etc. són algunes de les tasques que els nois i noies realitzen acompanyats  per experts en la matèria com ara la llacunenca Mireia Sabaté, directora de “La Llacuna recupera', i el seu equip. La participació de joves en el projecte els permet, d'una banda, donar valor a la conservació del patrimoni i, de l'altra, a la recuperació de la memòria històrica, tant al municipi en qüestió com al conjunt del país.

Al llarg del camp de treball, els participants estan aprenent les tècniques especialitzades que s'utilitzen per a la conservació del patrimoni i alhora s'endinsen en l'estil de vida dels ibers, un poble que va marcar la trajectòria històrica del nostre país.

Aquest camp de treball organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol, permet seguir treballant en aquesta línia.

A banda de la feina als jaciments, els participants també duen a terme activitats complementàries de formació i de lleure, com ara l'excursió a la Serra d'Ancosa, la visita a les tombes de la Rovira o un taller de pintura rupestre.

Sobre la Fundació Escolta Josep Carol

La Fundació Escolta Josep Carol, creada per Escoltes Catalans, té com a missió promoure l'educació d'infants i joves en la ciutadania responsable i en els valors propis de l'escoltisme, a través del suport a la tasca educativa i associativa d'Escoltes Catalans, de la generació de reflexió i pensament i del desenvolupament de projectes i serveis en l'entorn educatiu. Des de la Fundació, es treballa per promoure valors com la democràcia, la laïcitat, la catalanitat, la coeducació, el compromís, l'esperit crític, l'honestedat, la solidaritat, la participació i l'estima per la natura.

Darrera actualització: 29.04.2021 | 12:13