Data i hora oficials
13/12/2019 05:57
 

Els Geganters i Grallers de La Llacuna participen en una cercavila a Châtelet (Bèlgica)

Dimarts 18/04/2017

El cap de setmana del 8 i 9 d'octubre, els Geganters i Grallers de La Llacuna varen viatjar fins a la població belga de Châtelet per participar de la tradicional cavalcada en motiu d'una festa molt arrelada a la localitat que es celebra des del 1861 impulsada per Olivier Gilles, una personalitat molt lligada al Châtelet d'aquella època.

Els actes centrals de la festa van transcòrrer durant els dies 7, 8 i 9 d'abril de 2017.

Divendres 7 d'abril per la tarda va tenir lloc l'inici de la festa a on, l'associació Les Gilles de Châtelet, fan la seva primera actuació tot vestint-se amb pijama, amb una espelma a la ma i amb esclops de fusta. Aquesta vestimenta significa el fet de llevar-se i començar amb forces el cap de setmana tant intens i amb tantes activitats. Per tant, durant tota la tarda i part de la matinada, Les Gilles de Châtelet, recorren els carrers d'aquesta localitat tot fent una coreografia a ritme del so d'orquestra.

Dissabte 8 d'abril, els Geganters i Grallers de La Llacuna, varen ser rebuts per l'Alcalde de Châtelet i regidors a on va tenir lloc una sèrie de ball de gegants del Gegant Pierre Paulus de Châtelet i els gegants Andreu i Maria de La Llacuna a ritme d'una orquestra local i dels Grallers i Timbalers de La Llacuna respectivament. Posteriorment hi van haver els parlament i intercanvi de records seguit d'un petit aperitiu.

Diumenge 9 d'abril era el gran dia amb la organització dels actes centrals de la festivitat. Les activitats van començar a les 03:00h, moment que es concentren Les Gilles de Chatelet que es composen per Les Gilles i el que representen els camperols amb una vestimenta amb l'interior de palla. La tradició diu que es beu champany i ostres fins a les 05:30h que comença una desfilada pels carrers de Châtelet. Al voltant de les 08:30h van arribar les Gilles i els camperols, des de 3 punts diferents de la localitat, fins a un punt central tot realitzant una coreografia tradicional acompanyats d'una orquestra local i amb alegria i abraçades es transmetien els millors desitjos de Pasqua. Posteriorment, a les 11:00h a l'Ajuntament, va tenir lloc el tradicional lliurament de medalles a Les Guilles de Châtelet i als Geganters i Grallers de La Llacuna com a invitats d'excepció.

Font: La Veu de l'Anoia

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 18/04/2017 11:33