La Llacuna compensa diàriament amb quatre cisternes la manca d’aigua

Divendres, 26 d'agost de 2022 a les 00:00

Des del mes de maig l’Ajuntament de la Llacuna aporta cada dia quatre cisternes d’aigua als dipòsits municipals per compensar el fet que l’aqüífer Carme-Capellades estigui en un nivell molt baix des de fa mesos. Aquesta mesura, malgrat que és costosa, està assegurant el subministrament d’aigua de boca a la Llacuna i està evitant que s’hagin d’aplicar mesures restrictives severes sobre l’ús de l’aigua a les llars del municipi.

Aquestes aportacions diàries d’aigua tenen un alt cost econòmic per aquest motiu l’Ajuntament està fent esforços i cerca el suport de les administracions. D’altra banda, l’Ajuntament també ha engegat estudis per buscar fonts d’aigua alternatives, com pous que puguin suplir l’aportació habitual de l’aqüífer Carme-Capellades o ajudar a alentir així el descens de reserves. 

L’Agència Catalana de l’Aigua manté en alerta l'aqüífer Carme-Capellades des del maig arran del nivell baix d'aigua subterrània. Aquesta alerta afecta el subministrament d’un municipi de l’Alt Penedès i de 15 dels de l’Anoia, entre els quals es troba la Llacuna.

Darrera actualització: 19.09.2022 | 17:01