La Llacuna compta amb cinc noves rutes senyalitzades circulars per fer en família

Dimecres, 28 de juliol de 2021 a les 00:00

Són caminades per l'entorn del municipi de dificultat fàcil i d'una durada de 2 o 3 hores

El veí de la Llacuna Francesc Lluch Pons ha senyalitzat cinc rutes circulars per fer a peu pels voltants del municipi amb un nivell de dificultat que permet fer-les en família. Quatre de les rutes es poden fer en 2 hores i la cinquena en dura 3: són la ruta dels ocells grocs, la dels esquirols marronosos, la dels gossos blancs, la de les llebres verdes i la dels conills grisos. Lluc ja prepara dues rutes més per senyalitzar properament.

La ruta dels ocells grocs comença als dipòsits de la Llacuna, voreja per sobre la carretera de Vilafranca del Penedès fins el GR que passa per sobre de la Llacuna fins a cal Magines. Té com a peculiaritat permet desviar-se en un punt i escurçar el recorregut per l'antic camí que ve de Vilafranca del Penedès.

La dels esquirols marronosos surt de la carretera de Torrebusqueta i voreja el riu Bitlles  cap a Castellar, sense pujar-hi. Quan s'arriba a una barraca de pedra que està senyalitzada comença la baixada per l'altra banda fins arribar una mica més amunt del club de tennis.

La tercera ruta, dels gossos blancs, comença al carrer de les Vilates i torna per la font del Horts fins anar a parar a les escoles; i la quarta, la de les llebres verdes, va a parar la casa rural Masia El Marimon i a Valldeserves.

La cinquena ruta, que és la més llarga amb 3 hores de recorregut, és la dels conills grisos però també es podria anomenar la de les cases perdudes, perquè passa per unes quantes. El primer tram del recorregut comença a la pujada del Castell de Vilademàger, fins arribar al GR. Aleshores cal agafar el camí de l'esquerra, punt en què un conill gris indica el camí i en què hi ha un cartell que marca la prohibició de circular-hi en motos i en quads. Un cop dins del bosc, a la següent cruïlla en què hi ha tres camins cal agafar el de la dreta tot seguint les indicacions dels conills grossos. per davant de la masia Rocamur, en un estat molt ruïnós, i després es troba la Teuleria, baixant a l'esquerra fins a arribar al Castell del Bosc. Cal seguir baixant fins arribar agafar a la dreta el camí que va de la Font del Teix a la Llacuna.

L'Ajuntament felicita i agraeix aquest iniciativa que sumada a les rutes existents ofereixen una millor oferta a tothom qui ens visita i té interès en la descoberta de la Llacuna.

Darrera actualització: 28.07.2021 | 11:52