La Llacuna es prepara per una nova edició de la Fira de Sant Andreu i la 43a edició de la Matança del porc

Dimecres, 23 de novembre de 2022

Diumenge 4 de desembre el nucli de la Llacuna tornarà a fer olor a botifarra i omplir-se de parades comercials i artesanes

Un any més la Llacuna celebrarà, diumenge dia 4 de desembre, la Fira de Sant Andreu, una fira que data del 1337 a la que s'hi va afegir la "Matança del Porc" des de fa 43 anys. La fira de Sant Andreu és una fira local d'embotits, comercial d'artesania i de productes d'altura molt arrelada al poble i a la comarca.

A la jornada, en record a la matança del porc, no hi pot faltar el tradicional esmorzar popular que organitzen els cansaladers de La Llacuna i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament. Serà a partir de les 8.30 del matí que tothom podrà gaudir de l’entrepà de botifarra a la brasa amb o sense allioli i regat amb porrons de vi del poble.

Al llarg del matí s'estendran pels carrers i places de La Llacuna el treball dels artesans, la manufactura i producció local d'embotits, formatges i altres productes de producció artesanal. Així, el centre del municipi esdevé un aparador dels atractius pel que es coneix el municipi, els seus embotits, alhora que posa també en valor el seu patrimoni cultural, arquitectònic i gastronòmic.

El dret a fira de la Llacuna

La Fira de Sant Andreu de la Llacuna és celebrada des del 1337, moment en què Alfons III va atorgar a la Llacuna dret a fira per privilegi reial, després d’un important increment de població i un període de creixement de riquesa del municipi durant la primera meitat del segle XIV. La fira s’ha celebrat de forma (gairebé) ininterrompuda des d’aleshores i ha esdevingut una jornada festiva de tardor on gaudir del comerç, el producte local i l’esmorzar popular de la matança del porc, activitat que gaudeix ja de 42 edicions.

 

 

Darrera actualització: 23.11.2022 | 17:51