La Llacuna inicia un Consell local d’infants i adolescents

Divendres, 7 d’octubre de 2022

La Llacuna inicia el Consell d’Infants i Adolescents. Es tracta d’un projecte socioeducatiu per desenvolupar un òrgan de participació on els infants i adolescents de 10 a 14 anys que viuen al municipi puguin aportar la seva veu sobre els temes que els preocupen o que els interessa millorar al poble.

Aquesta iniciativa s’impulsa arreu del territori, en base a la Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència de Catalunya i està emparada en els drets de tots els infants, reconeguts per les Nacions Unides.

Per Què un Consell d’Infants i Adolescents?

• Perquè és imprescindible escoltar i entendre els interessos, preocupacions, necessitats, i les maneres d’entendre l’entorn dels infants i adolescents per part de l’Ajuntament i donar-los resposta.

• Perquè els infants i adolescents també són usuaris del poble i no disposen d’espais per dir-hi la seva, fer propostes i participar en els processos de presa de decisió que duen a terme les persones adultes. 

• Perquè sentir-se arrelat i vinculat al municipi els farà cuidar i respectar més i millor l’entorn, a més de fer-se’n socialment responsables.

• Perquè la participació infantil és un drets dels infants i adolescents com a ciutadania del poble, a més d’augmentar les competències a l’hora d’argumentar i desenvolupar l’esperit crític.

El Consell estarà format per tots els infants i adolescents de 10 a 14 anys (nascuts del 2009 al 2013) que viuen al municipi i hi vulguin participar. Un cop s’ha aprovat el Reglament per part de l’Ajuntament, el grup es reunirà un cop al mes.

Per inscriure’s, cal portar el full d’autorització signat a l’Escola, l’Ajuntament o el dia de la primera sessió.

Per qualsevol dubte podeu contactar amb la Júlia Mullerat, tècnica de joventut compartida del Consell Comarcal que dinamitzarà les sessions, al: 697 40 39 80

 

Darrera actualització: 7.10.2022 | 17:45