La Llacuna organitza el cap de setmana Jove 2021

Dilluns, 26 de juliol de 2021 a les 00:00

Divendres 23 i dissabte 24 de juliol s'han dut a terme activitats de sensibilització i participació pel jovent.

El passat cap de setmana va tenir lloc a La Llacuna el Cap de Setmana Jove. Aquest es va organitzar conjuntament des de la regidoria i el servei de joventut de l'Ajuntament de La Llacuna i la comissió de joves.

El cap de setmana comptava amb diverses activitats de diferents formats, dedicades a la sensibilització i participació del jovent. A causa del canvi en les mesures sanitàries en els dies previs, es va decidir ajornar algunes de les activitats plantejades que consistien a menjar a l'espai públic, concretament el sopar "Jo porto", el dinar popular i el vermut musical. Aquestes activitats, juntament amb la inauguració del nou local de joves, es duran a terme més endavant quan la situació sanitària ho permeti.

L'activitat va començar divendres 23 a la tarda amb la proposta GPS Track #Notelajuguis, que consistia en un joc de pistes pel poble a través d'una aplicació mòbil. Els i les participants, agrupats en 4 equips, havien de fer servir l'estratègia i orientació per seguir el mapa online de La Llacuna i anar a diferents punts del poble des d'on havien de respondre preguntes sobre el consum de drogues i alcohol o dur a terme diferents proves d'habilitats. Els i les joves participants van poder aprendre diferents aspectes sobre el consum responsable en l'oci a través del joc organitzat per Gaudire i l'Oficina Jove de l'Anoia.

Dissabte 24 va arribar el torn de la SexTruck, la caravana pedagògica on les sexualitats, afectivitats i feminismes van sobre rodes. La caravana es va instal·lar a la Plaça Major durant tota la tarda perquè les persones joves i famílies poguessin entrar i informar-se. A dins hi havia materials diversos sobre els cossos, la sexualitat, mètodes anticonceptius, menstruació... N'hi havia per triar i remenar i dues informadores de l'associació Les magranes resolien tots els dubtes.

A més, vam comptar amb l'espectacle "La SexTruck ha llegado a su comunidad" a càrrec de la Churry Clown, un monòleg que ens va apropar en clau d'humor al món sexual que ens envolta. Va ser una manera molt divertida d'entendre els objectes que podíem trobar dins la caravana i de normalitzar diferents temes tabú a través del riure.

L'Ajuntament i la Comissió de joves valoren positivament les activitats i esperen poder organitzar pròximament la part lúdica del cap de setmana que no es va poder realitzar a causa de les mesures sanitàries. Podeu seguir la informació sobre les activitats pel jovent a través de l'Instagram @puntjovellacuna.

Darrera actualització: 26.07.2021 | 19:36