Data i hora oficials
30/05/2020 04:36
 

La Mostra de Vins d’Altura penja el cartell de complert en les propostes gastronòmiques i celebra l’afluència de públic a la fira

Dimarts 15/10/2019

L'èxit d'assistència a la 12ª edició de la Mostra de Vins d'Altura i la voluntat manifesta de compromís amb el turisme entre l'alcalde de La Llacuna Josep Parera i el director de l'Agència Catalana de Turisme David Font van marcar la 12ª edició de la mostra gastronòmica del municipi anoienc.

Els tres fogons que van signar el Menú d'Altura de l'edició d'enguany, els restauradors de Cal Joan, Els Porrons i Ca l'Americano, van penjar el cartell de complert durant el menú del dissabte al vespre. Al llarg de la tarda, la plaça Major es va emplenar de nombrós públic per participar del Tast de Parellades, dirigit pel sommelier Xavi Viles i el Tast a Les Voltes a la plaça Major, amb la participació dels cellers Puig-Romeu i Grapissó, junt amb platets elaborats per l'ocasió.

Durant el diumenge, en el marc de la Mostra de Vins d'Altura, els productors d'embotits Can Travé, Mallart Artesans Xarcuters, Formatgeria Ancosa, Forn Pujó i Carquinyolis Ca l'Americano van oferir els tastets per acompanyar els cellers locals Grapissó, Can Vich, les Caves Vilarnau, Penedés 500 i el Celler Mas Rodó. L'aperitiu de tasts de vins, caves, embotits, mel, carquinyolis i formatges que ocupaven la plaça Major va oferir una mostra dels productes d'altura. L'èxit d'assistència i el bon ambient al llarg dels dos dies van complementar l'experiència gastronòmica del públic assistent.

En el marc de la visita institucional, amb presència David Font, director de l'Agència Catalana de Turisme, l'alcalde de La Llacuna Josep Parera va demanar més suport per part de la Generalitat de Catalunya per potenciar alguns dels projectes de promoció turística de la comarca, com els municipis amb encant i altres de caràcter municipal, com el de rehabilitació de les façanes del poble per embellir encara més els carrers de la vila, potenciar La Llacuna com a Capital de vins d'Altura i amb els 52 km2 de territori natural que ofereix, donar a conèixer noves rutes de senderisme dins el terme municipal. Font va comentar que prenia nota de totes les necessitats per treballar amb vistes al 2020 sobre els eixos d'embelliment dels carrers i places, així com en donar més suport a la difusió turística del territori. En les seves pròpies paraules va deixar escrit al Llibre d'honor el següent missatge:

“Molt agraït per la invitació a visitar La Llacuna i la seva mostra de Vins d'Altura.

Els pobles formen part del nostre país i quan es té la voluntat clara i ferma d'apostar pel turisme, a nosaltres ens hi trobareu per millorar-lo.

Perquè només promocionant i reivindicant la història i la terra farem plegats el futur de La Llacuna.

Confio que tots els projectes plantejats podran tirar endavant i us ajudarem a fer-ho possible. I sobretot, que el vi segueixi gaudint-se a plaça!”

La 12ª Mostra de Vins d'Altura de La Llacuna va comptar amb el suport de l'Ajuntament de la Llacuna i l'Associació de Productors Artesans de La Llacuna.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 15/10/2019 11:09