Llum verda per la construcció de la depuradora de La Llacuna

Dimecres, 4 d’octubre de 2023

El municipi de La Llacuna acollirà una nova depuradora. L’anunci arriba després que l'Ajuntament hagi estat reclamant a l'Agència Catalana d’Aigües (ACA) que assumís els compromisos que li corresponen en el sanejament de les aigües residuals del poble, atès que és qui s'encarrega de fer la construcció de les depuradores que es finança amb el cànon de l'aigua que paguen tots els ciutadans de Catalunya.

 

Així aquesta setmana l’ACA ha anunciat la posada a licitació del contracte per a executar les obres de la depuradora de la Llacuna. Fins al 19 d'octubre es poden presentar ofertes i el pressupost de licitació és de 3,5 milions d'euros. S’espera que les obres comencin a principis d’any.

 

L'estació depuradora d'aigües residuals se situarà en un terreny proper a la llera del riu, en una parcel·la del polígon el Pla adequada per acollir-la. Està a uns 150 metres de la riera de la Llacuna i a uns 700 metres del nucli.

 

La planta, que disposarà d'espai per a la col·locació de plaques fotovoltaiques per al seu autoconsum, s'ubicarà en una parcel·la situada en el polígon del Pla. Les aigües tractades s’aportaran a la riera de la Molinada. La depuradora tindrà capacitat per tractar 340 m3/dia i permetrà donar servei a tot el municipi de La Llacuna.

 

L’alcalde del municipi, Josep Parera, ha celebrat la notícia tot dient que “un altre dels nostres reclams històrics es fa realitat” i ha afegit que “la nova infraestructura suposarà una millora en el servei per a tots els veïns i veïnes del municipi”.

Darrera actualització: 4.10.2023 | 18:22