Mapa de patrimoni cultural de la Llacuna

Dijous, 4 d'abril de 2013 a les 00:00

El maig de 2011, l'Ajuntament va iniciar els tràmits per signar amb la Diputació de Barcelona un conveni per tal de poder realitzar i subvencionar els treballs de realització i manteniment del Mapa de patrimoni cultural del terme municipal de la Llacuna.

Dels 158 elements inventariats, un 76% correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts i elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil). La resta del repertori inclou un 7% de patrimoni moble (col·leccions, objectes i elements urbans); un 2%, documental (fons documentals i d'imatges); un 8%, immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals); i un 7%, natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

La realització de Mapes del Patrimoni Cultural té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural del municipi i la seva valoració. Això permet que les corporacions locals tingem un coneixement global del patrimoni del nostre terme municipal i pugem establir mesures per a la seva protecció i conservació així com planificar-ne la rendibilització social.

Darrera actualització: 30.04.2021 | 11:33