Data i hora oficials
21/04/2021 03:09
 

Música i activitats per a totes les edats, protagonistes de la festa major de la Llacuna

Dilluns 31/07/2017

La festa grossa del municipi se celebra del 4 al 8 d'agost sota el lema “Aquest estiu no cal anar lluny”

Amb el lema “Aquest estiu no cal anar lluny” i un programa d'actes que recorda les cobertes i l'interior d'un disc de vinil, l'Ajuntament de la Llacuna proposa molta música i activitats pensades per a totes les edats per celebrar la seva Festa Major, del 4 al 8 d'agost.

La primera activitat serà la mitjanit de dijous a divendres 4, amb “La Desvirga” a la plaça major, en què es nomenarà el diable de l'any. A continuació hi haurà un correfoc pels carrers del municipi, amb el Ball de diables, el drac i la mulassa de la Llacuna. A la 1, a la pista de les Escoles, Nit d'empalmada amb el grup Tremendos i DJ fins a la matinada.

L'endemà, dissabte dia 5, a les 6 de la tarda repicaran les campanes i engegarà la Cercavila de Festa Major al carrer de la Creu, que comptarà amb els balls i elements festius del poble i, com a convidats, el Ball de Gitanes de Sant Quintí de Mediona. En arribar a la plaça Major, exhibició folklorica, i pregó de festa major a càrrec del cantautor i humorista Quim Vila. Al vespre, les escoles, seran escenari de l'actuació del grup de La Loca Histèria.

Diumenge 6 les activitats començaran a les 8 del matí amb les Matinades del Ball de Diables pels carrers del poble. Al migdia, missa cantada i vermut amb Ball parlat i versots satírics del Ball de Diables de la Llacuna. A la tarda, partit de futbol, i al vespre i a la nit, concerts amb l'Orquesta Rosaleda a la plaça Major i la Coral Cuitora a l'església, respectivament. El Ball de Gala serà a càrrec de nou de l'Orquestra Rosaleda, seguit de la disco mòbil al pati de les escoles.

Les activitats de dilluns engegaran al migdia, amb la missa solemne a l'església i el vermut i sardanes a la plaça major, amb la cobla Terres de marca. A la tarda, Pep Callau farà un espectacle per als més petits a la plaça major, seguit de jocs populars i xocolatada. Al vespre, partit de futbol de festa major, i a la nit, espectacle de play-back a la plaça major i disco mòbil a la pista de les escoles.

La festa acabarà dimarts 8 d'agost, amb el jazz vermut del migdia al ritme del Quartet de jazz, el tradicional berenar popular a la font Cuitora amb el Duet Axis, jocs i gresca fins a la matinada organitzats pels joves del poble, i les havaneres i el rom cremat amb el grup Son de l'Havana a la plaça Major.

Durant les festes també es podran visitar l'exposició de pintures i aquarel·les “Mirades paral·leles” d'Imma Busquet i Anna Martínez als Baixos del Centre cultural i turístic del carrer Major, i l'exposició “Artèria col·lectiva” a la rectoria.

Imatges i vídeos
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 31/07/2017 09:39