Nous plafons i un vídeo amb imatges virtuals ajudaran al visitant a interpretar el conjunt del Castell de Vilademàger

Dimarts, 22 de gener de 2019 a les 00:00

L'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, en el marc del projecte de millora de l'entorn de l'edificació del castell de Vilademager ha impulsat la creació de noves senyalitzacions i plafons interpretatius. 

Amb aquests plafons es vol millorar la comprensió del lloc i l'entorn de tothom qui visiti aquest indret. Un dels plafons, estarà situat al mirador i l'altre a la zona de les excavacions arqueològiques, en què el text explicatiu de les restes s'acompanyarà de diverses imatges de reconstruccions virtuals del castell en un dels seus moments més ben coneguts: el segle XI. La reconstrucció virtual mostrarà com hauria estat el recinte primigeni de Vilademàger al segle XI: un petit recinte emmurallat amb una gran torre de guaita i una cisterna circular elevada, on un petit cos de guàrdia controlaria el territori immediat.

ArqueoVitis SCCL s'ha encarregat del projecte de millora de l'entorn de l'edificació, Burgeon del projecte paisatgístic i Pablo Aparicio Resco amb assessorament històric de Mireia Sabaté, de la resconstrucció virtual.

L'alcalde, Josep Parera, explica que l'Ajuntament “estem fent una clara aposta per la conservació i rehabilitació de tot el conjunt històric i patrimonial que té el municipi, posar-lo en valor per donar a conèixer el municipi i fer arribar més visitants. En aquest sentit, des de l'ajuntament ara farà un any vam decidir començar a oferir de manera regular visites guiades, visites guiades al “castell de Vilademàger” i a “la Llacuna emmurallada” al nucli del municipi coordinades per l'empresa Anoia Patrimoni.

Darrera actualització: 26.04.2021 | 14:13

Imatges