S'inaugura la plaça de l’Avenc amb un nou parc infantil

Dimecres, 26 de juliol de 2023

Dissabte, 22 de juliol i en el marc de la Festa Major de Torrebusqueta a la Llacuna va tenir lloc la inauguració de la nova plaça de l’Avenc al nucli de Torrebusqueta.

Fins a l’actualitat aquest espai, en forma de plaça, només disposava d’un mínim enllumenat públic, era un terreny rústic. Ara, l’ajuntament ha dut a terme  diferents obres d’urbanització perquè l’espai esdevingui plaça com a tal. La finalitat de les obres ha sigut revalorar i convertir aquest espai de 241 metres quadrats en una plaça, amb tots els serveis bàsics, on trobar-se, conversar, fer comunitat i oferir als més petits un espai segur i divertit on jugar.

Així, en la nova plaça s’ha condicionat el terra anivellant del terreny, s’han fet rases de serveis de recollida de pluvials i enllumenat, s’ha retirat el mobiliari urbà existent, s’ha construït la xarxa de serveis relatius a recollida de pluvials, connexió a clavegueram i xarxa d’enllumenat públic, s’ha pavimentat la plaça i s’ha col·locat nou mobiliari urbà.

De la nova plaça també en destaca la zona de parc infantil, la qual s’ha dotat d’un paviment especial i d’elements de joc com un tobogan, un balancí i un gronxador.

L’acte d’inauguració, celebrat en el marc de la festa major de Torrebusqueta  va comptar amb la participació dels veïns i veïnes, l’alcalde i regidors i regidores de l’Ajuntament.

Josep Parera, alcalde de la Llacuna en la seva intervenció, va recordar que la urbanització de la plaça era un compromís que havia agafat fa un any amb els veïns i veïnes i que era una satisfacció finalment poder inaugurar aquesta nova plaça, per a l’esbarjo i la convivència dels veïns i veïnes de Torrebusqueta i amb tots els serveis bàsics que es mereix. Alhora va felicitar al veïnat per la magnífica Festa Major que duent a terme.

L’actuació ha tingut un cost d’uns 36.000€ que han estat finançats per la Diputació de Barcelona.

 

Darrera actualització: 26.07.2023 | 11:58