Data i hora oficials
20/02/2020 01:15
 

Un tast de vi i formatges una nova iniciativa d'emprenedors del municipi

Dijous 13/07/2017

Celler Grapissó i formatges Ancosa dos emprenedors del nostre municipi, s'ha unit per oferir una proposta per ensenyar producte i territori.

Celler Grapissó, és un petit celler que fa una producció limitada i totalment artesanal oferint un producte elaborat i embotellat pel mateix celler, un producte de la terra, amb diferents sòls i amb temperatures oscil·lants per gaudir dels millors aromes i contrastos en els nostres vins.

Les vinyes que el Celler Grapissó utilitza per fer els seus productes, són vinyes originàries de la Llacuna, de 15-30 anys d'antiguitat . Elabora vins de varietats 100% parellada, 100% cabernet sauvignon i 100% ull de llebre i considerats com a "vins d´altura" per la situació i altitud de les nostres vinyes, vinyes de 25-30 anys.

Formatges Ancosa és una formatgeria especialitzada en l'elaboració artesanal de formatges de proximitat. Van començar treballant només amb llet d'ovella crua i ara han introduït també la llet de vaca. Són dels pocs en fer mató d'ovella; també fan el serrat que és el formatge típic de pastor i dels més antics del país, i el tupí, que és un formatge d'aprofitament amb una segona fermentació.

Ara, Celler Grapisso i Formatges Ancosa s'han decidit a promocionar i oferir serveis al voltant de l'enoturisme per ajudar a difondre la cultura del vi i donar a conèixer els seus productes el vi i el formatge alhora que promocionen el territori. Així, organitzen maridatges per tastar els seus vins acompanyats d'una selecció dels seus formatges, a les vinyes. La visita té una durada aproximada de 1.30h i cal trucar per reservar. En principi és a partir d'un grup de 8 persones.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13/07/2017 12:09