Data i hora oficials
13/12/2019 07:01
 

Xerrada sobre la hipertensió al casal de la gent gran

Dimecres 22/03/2017

El passat dimecres a la tarda, dins l'espai de la gent gran de la Llacuna, va tenir lloc la xerrada "Què cal saber sobre la hipertensió?". Aquest és un terme molt conegut entre la població, gran i no tan gran, doncs qui no la pateix, té algun conegut o familiar que en rep algun tractament.

En Jordi Torellò de la Farmàcia Torellò d'Igualada i com a membre del Col·legi de Farmacèutics, va parlar sobre el tema, aclarint possibles dubtes i o confusions de la hipertensió. Va explicar el concepte de pressió arterial, així com d'altres termes relacionats com ateroma, embol, trombo, arteriosclerosi, ictus, etc. Quin és el seu funcionament, quins són els mecanismes de què disposa el cos per fer front als desajustos en aquest aspecte, incidència que té una pressió arterial inadequada en el cos humà, òrgans als quals afecte i com. Al llarg de la xerrada, es va fer esment també d'alguns tractaments farmacològics utilitzats en el tractament de l'HTA.

Què cal fer per prevenir l'HTA? Tenir uns hàbits saludables importants com una dieta sana i realitzar exercici físic constant. Alguns aspectes nocius són el tabac, l'alcohol i el sedentarisme. Cal Cuidar l'obesitat i la diabetis i tenir molt en compte la sal, ja que moderar-ne o reduir-ne el consum, pot ser molt efectiu en la regulació de l'HTA.

Una xerrada molt interessant i profitosa pels assistents. El Casal de la Gent Gran i l'Ajuntament agraeixen la participació i explicació de Jordi Torelló.

Casal de la Gent Gran 

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 22/03/2017 17:17