Gaudeix i respecta els espais naturals

Dijous, 22 de desembre de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament de la Llacuna, amb el suport de la Diputació de Barcelona i Anoia Turisme, ha engegat la campanya de comunicació ‘Gaudeix i respecta els espais naturals’, en què dona consignes i consells per visitar l’entorn natural del municipi, a través de fulls de mà, xarxes socials i mitjans de comunicació comarcals.

PLANIFICA LA SORTIDA I PORTA EL MATERIAL ADEQUAT

Revisa el recorregut, consulta la meteorologia i porta una motxilla amb aigua, menjar i roba adequada.

CUIDA LA NATURA

Emporta’t la brossa que generis, utilitza les papereres habilitades, no llencis brossa a terra i respecta les plantes i els animals que trobis pel camí.

L’AIGUA ÉS UN BÉ PREUAT

A la Llacuna trobaràs moltes fonts, estigues alerta amb els senyals sobre la seva potabilitat i fes un ús responsable d’elles.

SEGUEIX LES RUTES I CAMINS MARCATS

Respecta els senyals i no facis malbé el terreny o les senyalitzacions.

RESPECTA LA PROPIETAT PRIVADA

Sigues conscient que molts dels espais per on passaràs són de propietat privada. Segueix el camí i no t’endinsis en espais privats (masies, coberts...). Tanca portes i reixes un cop hagis passat.

ACTUA AMB PRUDÈNCIA EN CAS DE TEMPESTA O ACCIDENT

Mantingues la calma i recorda el telèfon d’emergències 112. Si et sorprèn una tempesta de llamps i trons abandona les crestes i els espais oberts i no et protegeixis mai sota un arbre.

TINGUÉS CURA DELS BOSCOS

No facis foc ni llencis burilles a terra, ajudem entre tots a prevenir el risc d’incendis. Si detectes fum o foc al bosc o la muntanya truca al telèfon d’emergències 112 i explica on ets i el que veus.

RESPECTA EL DESCANS DELS VEÏNS

Per zones del poble o de masies, respecta els veïns i no facis sorolls excessius que puguin alterar la vida quotidiana o espantar els animalons de la zona.

UTILITZA ELS ESPAIS D’APARCAMENTS HABILITATS

El centre de la Llacuna no és un lloc de trànsit de cotxes, ni d’aparcament.

UTILITZA EL SENTIT COMÚ

Entre tots podem cuidar la natura i tenir una millor convivència, així, a la teva propera visita, podràs tornar a gaudir de la Llacuna.

Darrera actualització: 22.12.2022 | 17:00